Hoppa till sidans innehåll

Klubben


Ytterby Kungälvs Konståkare består av följande lag/grupper:

 

Skridskoskolan

Flygskäret (fortsättningsgrupp)

Melody (uppvisningslag/fortsättningsgrupp)

Team Fantazy (debutanter, tävlingslag)

Team Harmony (ungdomar, tävlingslag)

Team Rhapsody (juniorer, tävlingslag)

Team Dizharmony (master/vuxenlag, tävlingslag)

 

När man har åkt x antal år i skridskoskolan blir man uppflyttad till Flygskäret. Då tränar man 2 gånger i veckan och fokuserar mycket på teknikträning. Man testar även på att åka teamåkning. 

 

Nästa steg är uppvisningslaget Melody, som tränar mycket teknik men även har ett teamprogram likt tävlingslagen, som man visar upp på olika uppvisningar samt deltar i någon showtävling. 

 

Team Fantazy är klubbens debutantlag. Här ligger fokus på att lära sig teamåkningens grunder samt att utveckla dessa. Laget tränar 3 gånger i veckan, både på is och på marken. 

 

Team Harmony är klubbens ungdomslag. Hit kommer man oftast efter 2-3 år i Fantazy. Tävlingsprogrammet skiljer sig från debutanterna på så sätt att nya moment inkluderas och tekniken avanceras. 

 

(Texten uppdateras)

 

SYNCHRONISERAD KONSTÅKNING

eller teamåkning, som många av oss fortfarande säger, är en sport där 16 åkare samtidigt utför ett program innehållande vissa moment. Det kräver tålamod, disciplin och engagemang. Det är en sport som förenar åkarna och skapar en otrolig laganda. Det handlar om att tolka musiken både genom koreografi och dräkter. 

Postadress:
Föreningen Ytterby-Kungälv Konståkare - Konståkning
Rosendalsgatan 1
44235 Kungälv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info