Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till Skridskoskolan!

31 AUG 2018 13:15
  • Skapad: 31 AUG 2018 13:15

HEJ!

Vad roligt att du har anmält ditt barn till YKKs skridskoskola!

 

Nedan följer VIKTIG information som är bra att läsa igenom. 

 

BETALNING

Ni som valt faktura kommer få detta inom någon vecka och denna SKA vara betald innan barnen går på isen vid starten. Är den ej betalt kommer inte barnet få gå på isen. 

Ni som valt att betala på plats kommer bli avbokade och få visa upp att ni betalt. Betalning sker med swish.

STARTEN

Skridskoskolan startar lördag 22 september kl 10-11. Se till att vara där i god tid ifall ni har frågor eller behöver handla i vår skridskoshop.

Längre ner kan ni läsa om skridskor och vilken utrustning som krävs. Vi tränare kommer finnas på plats från kl 9.00 för att svara på era frågor.

 

 

Nedan följer viktiga datum som är bra att hålla koll på, dessa uppdateras så fort som möjligt.  

VIKTIGA DATUM

Start: 22 september kl 10-11 i Oasens ishall

Mitten på december: Julshow och skridskoskolan går på jullov

Början av januari: skridskoskolan börjar igen

Början på april: skridskoskolan byter träningsdag från lördag till en vardag, troligen onsdagar runt 17-tiden. Detta pga klubben inte har istid på lördagar på eftersäsongen. 

April: Vårshow som Skridskoskolan medverkar i och säsongsavslutning.

 

GRUPPER Skridskoskolan består av fem grupper; 2 nybörjargrupper som är indelade efter ålder samt 3 fortsättningsgrupper. Det finns inget som säger att man kommer att åka i alla grupper utan det beror på åkare till åkare. 

Gruppindelningen kommer att redovisas på lappar första träningen som kommer att sitta nere på båskanterna. Det finns också en förteckning över vart alla grupper håller till på isen. Ta reda på vart ditt barn ska vara och hjälp honom/henne dit. Gruppindelningen är preliminär de första gångerna och kan ändras om tränarna anser att barnen passar bättre i en annan grupp, om det gäller Ditt barn, kommer du att bli informerad. 

 

SKRIDSKOR

Skridskor är A och O för en lyckad åkning. Skridskorna måste vara stabila och hårda. Om barnens skridskor inte är bra kommer detta att försvåra åkningen såväl som utvecklingen och det är lätt att barnen då tappar intresset, speciellt i början.

 

YKK erbjuder möjligheten att hyra bra skridskor till ett pris av 550 kr/säsong. För er som vill hyra skridskor, finns det möjlighet att göra detta:

18 september kl 17-18

22 september kl 8:30-9:30 ( Innan skridskoskolan går på is)

Vi kan inte garantera skridskor till alla barn, utan det är först till kvarn som gäller.

Uthyrningen sker i vårt förråd som du hittar om du går in genom spelaringången, ner för trappan och längst bort i korridoren. KOM I TID, brukar vara en del folk.

 

UTRUSTNING

Namnad hjälm (obligatoriskt)

Halsskydd (finns att köpa hos YKK)

Skridskor

Följsamma kläder, barnen måste kunna röra sig bra och fryser oftast inte så mycket som de på läktaren gör

Vantar, gärna fingervantar

 

BRA ATT TÄNKA PÅ SOM FÖRÄLDER

Under träningen vill vi att ni håller er uppe på läktaren så mycket som möjligt. Det stör barnens åkning som det är massa spring nere vid isen. Om något händer eller att du måste vara vid ditt barn av någon annan orsak, är det givetvis OK, men det vore bra om du kunde informera barnets tränare om detta. 

Toalettbesök är nödvändiga, men försök att se till att detta görs innan isen. 

Barn blir väldigt oroliga när de inte vet vart sina föräldrar är, försäkra ditt barn om att han/hon vet vart du sitter så bliir det en bättre träning. Försök att komma i tid!

 

HEMSIDAN

All information läggs upp på vår hemsida nedan. Det är bra att kolla hemsidan kontinuerligt för att se om det har dykt upp någon ny information. Där finns också flikar med information om klubben m.m..

Skridskoskolans sida: www.ykk.seà ”grupper” à ”skridskoskolan”.

 

Titta gärna in på klubbens förstasida www.ykk.se, det kan vara intressant att läsa sådant som inte berör just skridskoskolan också! www.ykk.se  Skridskoskolans sida hittar du under fliken "grupper".

 

FRÅGOR

Ni är alltid välkomna att kontakta mig om ni har några som helst frågor. I första hand kan det vara bra att prata med barnets tränare, men det går alltid bra att maila mig på This is a mailto link

Skribent: Frida Birath
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Föreningen Ytterby-Kungälv Konståkare - Konståkning
Rosendalsgatan 1
44235 Kungälv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info