Hoppa till sidans innehåll

Välkomna till en ny säsong!

13 JUL 2016 12:12
  • Uppdaterad: 02 SEP 2016 13:59

Hej och välkomna till en ny spännande säsong med Ytterby Kungälvs Konståkare! Nytt för i år är också att vi har en ny ansvarig tränare, Frida Birath som varit i klubben många år och tränar även andra lag i klubben. För vissa av er är det första gången och vissa av er är vana skridskoföräldrar. Nedan följer viktig information som är bra att läsa igenom ordentligt. 

 ANMÄLAN:

Anmälan till skridskoskolan säsongen 2016/2017 görs på www.ykk.se à ”grupper” à ”skridskoskolan” à ”anmälan”. 

Eftersom att information kan ha förändrats vill vi att ALLA skickar in en anmälan, oavsett om du är ny eller gammal åkare. 

Nedan följer viktiga datum som är bra att hålla koll på, dessa uppdateras så fort som möjligt.  

VIKTIGA DATUM

Start: 17 september kl 12.00-13.00 i Oasens ishall

Vecka 44: istiden ändras till 11.30-12.30

Mitten på december: Julshow och skridskoskolan går på jullov

Början av januari: skridskoskolan börjar igen

Början på april: skridskoskolan byter träningsdag från lördag till en vardag, troligen onsdagar runt 17-tiden. Detta pga klubben inte har istid på lördagar på eftersäsongen. 

April:Vårshow som Skridskoskolan medverkar i och säsongsavslutning. 

 GRUPPER

Skridskoskolan består av sex grupper; 2 nybörjargrupper som är indelade efter ålder samt 4 fortsättningsgrupper. Det finns inget som säger att man kommer att åka i alla grupper utan det beror på åkare till åkare. 

Gruppindelningen kommer att redovisas på lappar första träningen som kommer att sitta nere på båskanterna. Det finns också en förteckning över vart alla grupper håller till på isen. Ta reda på vart ditt barn ska vara och hjälp honom/henne dit. Gruppindelningen är preliminär de första gångerna och kan ändras om tränarna anser att barnen passar bättre i en annan grupp, om det gäller Ditt barn, kommer du att bli informerad. 

SKRIDSKOR

Skridskor är A och O för en lyckad åkning. Skridskorna måste vara stabila och hårda. Om barnens skridskor inte är bra kommer detta att försvåra åkningen såväl som utvecklingen och det är lätt att barnen då tappar intresset, speciellt i början.

YKK erbjuder möjligheten att hyra bra skridskor till ett pris av 550 kr/säsong. För er som vill hyra skridskor, finns det möjlighet att göra detta:

13 september kl 17-19

17september kl 10.30-12.00 (Skridskoskolan börjar träna kl 12)

Uthyrningen sker i vårt förråd som du hittar om du går in genom spelaringången, ner för trappan och längst bort i korridoren. 

UTRUSTNING

Namnad hjälm (obligatoriskt)

Halsskydd (finns att köpa hos YKK)

Skridskor

Följsamma kläder, barnen måste kunna röra sig bra och fryser oftast inte så mycket som de på läktaren gör

Fingervantar

BRA ATT TÄNKA PÅ SOM FÖRÄLDER

Under träningen vill vi att ni håller er uppe på läktaren så mycket som möjligt. Det stör barnens åkning som det är massa spring nere vid isen. Om något händer eller att du måste vara vid ditt barn av någon annan orsak, är det givetvis OK, men det vore bra om du kunde informera barnets tränare om detta. 

Toalettbesök är nödvändiga, men försök att se till att detta görs innan isen. 

Barn blir väldigt oroliga när de inte vet vart sina föräldrar är, försäkra ditt barn om att han/hon vet vart du sitter så bliir det en bättre träning. Försök att komma i tid!

HEMSIDAN

All information läggs upp på vår hemsida nedan. Det är bra att kolla hemsidan 1 gång i veckan för att se om det har dykt upp någon ny information. Där finns också flikar med information om klubben m.m.. 

Skridskoskolans sida: www.ykk.se à ”grupper” à ”skridskoskolan”. 

Titta gärna in på klubbens förstasida www.ykk.se, det kan vara intressant att läsa sådant som inte berör just skridskoskolan också!www.ykk.seSkridskoskolans sida hittar du under fliken "grupper". 

FRÅGOR

Ni är alltid välkomna att kontakta mig om ni har några som helst frågor. I första hand kan det vara bra att prata med barnets tränare, men det går alltid bra att maila mig på This is a mailto link

HA EN SKÖN SOMMAR!

Vänliga hälsningar,
Frida Birath
Ansvarig skridskoskolan
This is a mailto link

 

Skribent: Malin Johansson
Epost: Adressen Gömd

Hanna Wennberg

Adelaide Vickell

Tränare och ansvariga för skridskoskolan 

This is a mailto link

Postadress:
Föreningen Ytterby-Kungälv Konståkare - Konståkning
Rosendalsgatan 1
44235 Kungälv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info