Hoppa till sidans innehåll

Viktigt info ang uppstart


HEJ!

Vad roligt att du har anmält ditt barn till YKKs skridskoskola!

 

Nedan följer VIKTIG information som är bra att läsa igenom. 

 

BETALNING

Den 16 september ska alla åkare gå in via spelaringången (till höger om stora entrén). Där kommer vår kassör sitta och ta emot er som betalar på plats samt pricka av ALLA barn på en lista, även de som har betalat i förskott. Barnen kommer dessutom få en stämpel och därför är det viktigt att ALLA följer detta. Om man ej är avprickad eller betald kommer barnet INTE få gå på isen förens det är klart.

 

Eftersom alla ska bli avprickade så är det bra att komma i god tid.

 

Om man har valt att betala på plats men kanske ångrat sig och vill betala i förskott istället går det bra att maila vår kassör om detta: This is a mailto link

 

STARTEN

Skridskoskolan startar lördag 16 september kl 12-13. Se till att vara där i god tid ifall ni har frågor eller behöver handla i vår skridskoshop.
Längre ner kan ni läsa om skridskor och vilken utrustning som krävs. Vi tränare kommer finnas på plats från kl 11.00 för att svara på era frågor.

 

Parkering

Just nu finns det väldigt ont om parkeringar runt om oasen pga av allt byggarbete. Därför ber vi er att komma i extra god tid då vi alla tränare MÅSTE vara på isen kl 12. Vi föreslår att ni parkerar vid maxi (max två timmar) eller bakom idrottshallen i Kungälv.

 

VIKTIGA DATUM

Start: 16 september kl 12.00-13.00 i Oasens ishall

December: Julshow och skridskoskolan går på jullov

Början av januari: skridskoskolan börjar igen

Slutet på mars: skridskoskolan byter träningsdag från lördag till en vardag, troligen onsdagar runt 17-tiden. Detta pga klubben inte har istid på lördagar på eftersäsongen. 

April: Vårshow som Skridskoskolan medverkar i och därefter slutar skridskoskolan.

 

Skridskouthyrning är 13 sep kl 17-19 och 16 sep kl 10:30-12. Mer info nedan

 

GRUPPER
Skridskoskolan består av sex grupper; 2 nybörjargrupper som är indelade efter ålder samt 4 fortsättningsgrupper. Det finns inget som säger att man kommer att åka i alla grupper utan det beror på åkare till åkare. 

Gruppindelningen kommer att redovisas på lappar första träningen som kommer att sitta nere på båskanterna. Det finns också en förteckning över vart alla grupper håller till på isen. Ta reda på vart ditt barn ska vara och hjälp honom/henne dit. Gruppindelningen är preliminär de första gångerna och kan ändras om tränarna anser att barnen passar bättre i en annan grupp, om det gäller Ditt barn, kommer du att bli informerad. 

 

SKRIDSKOR

Skridskor är A och O för en lyckad åkning. Skridskorna måste vara stabila och hårda. Om barnens skridskor inte är bra kommer detta att försvåra åkningen såväl som utvecklingen och det är lätt att barnen då tappar intresset, speciellt i början.

 

YKK erbjuder möjligheten att hyra bra skridskor till ett pris av 550 kr / säsong. För er som vill hyra skridskor, finns det möjlighet att göra detta:

13 september kl 17-19

16 september kl 10.30-12.00 (Skridskoskolan börjar träna kl 12)

Uthyrningen sker i vårt förråd som du hittar om du går in genom spelaringången, ner för trappan och längst bort i korridoren. 

 

UTRUSTNING

Namnad hjälm (obligatoriskt)

Halsskydd (finns att köpa hos YKK)

Skridskor

Följsamma kläder, barnen måste kunna röra sig bra och fryser oftast inte så mycket som de på läktaren gör

Vantar, gärna fingervantar

 

BRA ATT TÄNKA PÅ SOM FÖRÄLDER

Under träningen vill vi att ni håller er uppe på läktaren så mycket som möjligt. Det stör barnens åkning som det är massa spring nere vid isen. Om något händer eller att du måste vara vid ditt barn av någon annan orsak, är det givetvis OK, men det vore bra om du kunde informera barnets tränare om detta. 

Toalettbesök är nödvändiga, men försök att se till att detta görs innan isen. 

Barn blir väldigt oroliga när de inte vet vart sina föräldrar är, försäkra ditt barn om att han/hon vet vart du sitter så blir det en bättre träning. Försök att komma i tid!

 

HEMSIDAN

Försök att ha koll på hemsidan då och då, det kan vara intressant att läsa sådant som inte berör just skridskoskolan också! www.ykk.se  Skridskoskolans sida hittar du under fliken "grupper"

 

FRÅGOR

Vi kommer ha en liten registrering i ishallen första träningen ditt man kan vända sig med frågor. Det går alltid bra att maila mig This is a mailto link

 

OM ni inte längre vill åka skridskor, måste ni meddela mig per mail samt meddela barnets tränare. Alla kontaktuppgifter finns på vår hemsida 
www.ykk.se  Skridskoskolans sida hittar du under fliken "grupper", där ser du sedan en flik som heter "kontakt"

 

 Vi ser fram emot en härlig säsong tillsammans mer er och era barn!

Postadress:
Föreningen Ytterby-Kungälv Konståkare - Konståkning
Rosendalsgatan 1
44235 Kungälv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info